donderdag 14 oktober 2010

Nog geen akkoord over vermindering ontslagen TNT

Publicatietijd: 14/10/2010 19:13
Rubriek: Binnenland Organisatie: ABVAKABO FNV IPTC: Arbeid / Staking -Arbeid / Vakbonden -Arbeid / Arbeidsgeschil -Arbeid / CAO's
Dit is een origineel persbericht.
Nog geen akkoord over vermindering ontslagen TNT

TNT en de vakbonden hebben vandaag opnieuw gesproken over vermindering van het aantal gedwongen ontslagen bij het postbedrijf. TNT heeft daarbij een aantal nieuwe toezeggingen gedaan. "Het is goed dat het bedrijf ons onder druk van arbeidsonrust verder tegemoet komt', zegt Abvakabo FNV-bestuurder Peter Wiechmann. "Ten opzichte van vorige week is TNT is bereid om meer van onze eisen in te willigen. Alleen zegt TNT nu nog niet aan te kunnen geven wat dit oplevert aan minder ontslagen. Dat moet de bedrijfsleiding ons nu heel snel duidelijk maken."

Op donderdag 21 oktober spreekt Abvakabo FNV over de stand van zaken in het overleg met de kaderleden. TNT heeft toegezegd voor die vergadering meer duidelijkheid te bieden over het aantal gedwongen ontslagen. De vraag is vervolgens of de kaderleden voldoende vertrouwen hebben in het traject om het overleg met TNT voort te zetten. Wiechmann: "Onze leden moeten lang wachten voordat er duidelijkheid komt. Die onzekerheid is niet prettig, maar als wij kunnen voorkomen dat heel veel mensen straks werkloos thuis komen te zitten, dan vind ik dat wij het aan hen verplicht zijn om het maximaal haalbare te doen."

TNT heeft aangekondigd flink te willen reorganiseren. Het postbedrijf verwacht dat bij die reorganisaties maximaal 4500 mensen gedwongen ontslag krijgen. Doel van de bond is om dit aantal fors omlaag te brengen. Abvakabo FNV vreest echter nog altijd dat de plannen van TNT tot nog meer ontslagen gaan leiden. De bond erkent dat de postvolumes dalen en er grote concurrentie is op de postmarkt. Maatregelen zijn dus nodig, maar aangekondigde massaontslag van deze omvang niet.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Abvakabo FNV ondersteunt haar leden bij conflict en carrière in elke fase van hun loopbaan.
Links:
Geen informatie
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ilse van der Poel, persvoorlichter Abvakabo FNV, tel. 06 5379 5852
ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.
Website:
Geen informatie
Laatste persberichten van deze organisatie

bron anp persbureau

zie ook berichten telegraaf


zie ook berichten destentor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten